Commerciele projecten

EmenEm Building Automation - Weert - Commerciele projecten

Automatisering

In veel gebouwen is vaak sprake van een overbelichting. Slimme systemen (combinatie van zonwering en verlichting) kunnen hier veel energie en geld besparen door optimaal gebruik te maken van invallend daglicht waarbij rekening wordt gehouden met de achteruitgang van verlichting door veroudering. Hierdoor krijgt u altijd de juiste hoeveelheid licht in een ruimte. Dit verhoogt niet enkel de productiviteit en het comfort, maar door het toepassen van peakshaving kan de levensduur van lampen bovendien behoorlijk worden verlengd.

In automatisering is vooral de koppeling tussen zonwering, verlichting en verwarming/koeling (HVAC) van groot belang om maximale energiebesparing te kunnen realiseren (BREEAM certificering). Denk hierbij aan daglichtregelingen, shades voor het doorlaten/blokkeren daglicht (minder glare op computerschermen), intelligente lighting systemen voor de hoogste energiebesparing, koppelingen met bacnet (protocol voor communicatie met HVAC-systemen).

Communicatie

Integratie met communicatie, audio/video (bv. achtergrondmuziek in restaurant of lobby, digital signage in ontvangstruimten enz.) te bedienen met touchpanels met een eenvoudig te bedienen visualisatie (dus ook geschikt voor gebruikers die hier slechts eenmalig gebruik van maken).

Wenst u meer informatie? contactpagina ons nu!