Holiday Inn Express

Holiday Inn Express Rotterdam - Lounge & BarRotterdam heeft sinds mei 2013 een Holiday Inn Express hotel. Het leegstaande kantoorpand Weenahuis is omgetoverd tot een 174 kamers tellend hotel. Op de eerste verdieping bevindt zich de lounge en bar. Als verlichtingsoplossing is gekozen voor de Grafik Integrale van Lutron. Grafik Integrale is een verlichtingssysteem waarmee een grote varieteit aan verlichtingsbronnen (LED, halogeen, PL, TL) kan worden geschakeld en gedimd waardoor ze ideaal toe te passen zijn in een commerciële omgeving. Grafik Integrale beschikt over een soft start. In combinatie met een dimvermogen tot max. 90% zal de levensduur van de lamp hierdoor aanzienlijk verlengd worden. Daarnaast kunnen op zeer eenvoudige wijze scenes worden ingesteld en afgeroepen.

     
 
Voor de bediening van de verlichting is gekozen voor een robuust touchpanel van Proface. De panels van Proface worden veel toegepast in de industriele omgeving. Vanwege de zeer gunstige prijs/kwaliteit-verhouding is in dit project gekozen voor een 3,5" panel. De Proface panels beschikken over processorcapaciteit en geheugen waardoor een separate controller overbodig is.
Voor de communicatie tussen Proface panel en Lutron Grafik Integrale is gebruik gemaakt van een interfacekaart van Lutron.